Snart är det dags att uppgradera

Jag har haft min gamla systemkamera i flera år nu och den har blivit utsatt för både det ena och det andra genom åren. Resor, stötar, regn och mycket annat är sådant den fått tåla och antalet exponeringar börjar närma sig sexsiffrigt. Det är inte så konstigt att kameran blivit lite långsammare. Men nu är det snart dags. Jag ska få uppgradera min utrustning!

Kameran och objektiven är det viktigaste jag har

Jag drömmer om att kunna tjäna lite pengar vid sidan om det vanliga arbetet och fotografering är det jag fastnat lite extra för. Det är därför jag nu ser extra mycket fram emot att byta upp mig till en nyare kamera. Som fotograf är det viktigt att man ser till att hänga med i utrustningen och man behöver ha kunskaper om hur en kamera fungerar. När jag får hem min nya kamera kommer jag att börja med att lära mig hur allt fungerar.

Vad är viktigt när jag väljer kamera?

När jag valde ut min nya kamera fanns det en hel del jag tänkte lite extra på. Jag ville att den skulle ha snabb bildtagning, den skulle ha en vridbar skärm och jag ville att ISO skulle gå att ställa in på höga värden för att fotografera också i mörker.

Vad kostar det?

Man ska inte sticka under stolen med att fotografering är en relativt dyr hobby. Att köpa en ny kamera kan kosta från 3000 kronor och uppåt. De dyraste kamerorna ligger på omkring 100 000 kronor. Det finns dock inget som säger att man måste köpa de allra dyraste kamerorna. Jag hade lite extra pengar över och passade på att slå till på en kamera i 10 000 kronors klassen och det var en bra investering tycker jag. Kameran behövdes verkligen och den kommer att hålla i flera år framöver.