Resan till Norrland förra året

Förra året reste jag till ett av mina absoluta favoritställen, Norrland. Syftet med resan var att besöka några av de absoluta turistmålen och självklart hade jag också min kamera med mig. Men vad gjorde jag egentligen på resan?

Ishotellet

När jag reste till Norrland trodde jag nästan att ishotellet skulle ha hunnit smälta men som tur var hade jag inte rätt! Jag hann uppleva flera nätter inne i den fantastiska byggnaden och området runt omkring. Det var inte varmt det må jag säga men jag trodde nästan att det skulle vara ännu kallare. Det var mysigt att krypa ner under täcket på den sköna renfällen och att kunna njuta av en kall dryck i glas gjorda av is var en fantastisk upplevelse.

Renar

För första gången i mitt liv fick jag också se livs levande renar. De var inte speciellt skygga utan de stod nära bilen och spanade. Jag fick chansen att ta många riktigt fina bilder på dem. Jag fick också veta en hel del intressant om djuren men det var inte lika roligt att höra om alla de renar som förolyckas varje år i olika tågolyckor och om den tjuvjakt som sker.

Lapporten

En häftig upplevelse som jag längtat länge efter att se är Lapporten. Här möts fantastiska landskap och det var riktigt häftigt att fotografera här. Att se olika miljöer mötas mellan bergen är verkligen något bortom de vanliga fotomotiven.

Extra batterier behövs

Något man absolut bör tänka på när man ska fotografera i Norrland är att det behövs en hel del extra batterier. I ishotellet finns inga eluttag utan det gäller att ha laddade enheter. I den starka kylan krävs det också att man har varma batterier i beredskap. Batterierna i kameran laddas snabbt ur i kylan och det är inte helt enkelt att hålla dem varma.