Min ide att bli rik på att sälja foton

Jag har haft flera arbeten genom mitt liv men jag har aldrig tyckt att de har varit riktigt roliga. Jag har tjänat pengar, det har jag men det finns så mycket annat jag vill göra än att arbeta från klocka åtta till klockan fem varje dag. Jag vill leva, uppleva och fotografera! Då kom jag på det! Jag ska tjäna pengar på just att fotografera!

Sälja foton

Jag har sett att allt fler börjar sälja sina bilder och att de också utför olika fotouppdrag mot betalning. Det här är verkligen något som passar mig. Då kan jag arbeta lite mer när jag känner för det samtidigt som jag tjänar pengar på något jag verkligen tycker om att göra.

Osäker inkomst?

Några menar att det är en osäker inkomst att vara fotograf. Jag håller inte riktigt med. Fotografier kommer alltid att behövas och någon kommer att behöva ta dem. Det kan förvisso komma sämre tider. Under vintern kanske inte lika många vill ha bröllopsbilder med mera men då kan man alltid söka sig utomlands. Det handlar bara om att börja någonstans och om att våga satsa. Det behöver inte kosta speciellt mycket att börja med fotografering och till en början kan man ha kvar ett vanligt arbete om man känner att det känns lite läskigt att ge upp allt. Min idé är dock att kunna leva på min fotografering helt och hållet. Jag vill kunna fotografera allt jag gillar, lägga upp bilderna på internet och sedan sälja dem. Att fotografera är inte dyrt och med den digitala tekniken är det enkelt att ta foton, radera dem och sedan lägga upp de bästa fotona till försäljning. Genom att använda en bildbyrå behöver jag inte heller ha koll på vem som köper fotona. Då kommer pengarna för bilderna att hamna direkt på mitt bankkonto.