Landskapsfotografering

Ett av mina favoritmotiv att fotografera är landskap. Att fotografera landskap är lugnt och fridfullt. Det finns flera olika perspektiv att arbeta med och dessutom kan man enkelt finna vackra landskap var man än befinner sig i världen. En annan fördel med landskap är att man inte behöver speciellt avancerade kameror med mera för att få bra bilder.

Att fotografera landskap

Det är relativt enkelt att fotografera landskap. De finns nästan överallt och det är faktiskt inte bara öppna åkrar som är landskap. Även en vacker skog, en del av en stad och så vidare är landskap. En vacker utsikt, ett hav eller en by kan också vara ett vackert landskap. De allra flesta kameror har faktiskt ett läge speciellt för fotografering av landskap. I det läget blir både saker i förgrund och bakgrund skarpa.

När man ska fotografera landskap krävs det inte direkt några speciella objektiv eller annan utrustning. Det kan dock vara bra att ha ett objektiv med vid vinkel för att få med så mycket av landskapet som möjligt. Ett annat alternativ kan vara att använda kamerans läge för panorama.

Sälja landskapsbilder

När jag har tittat runt på internet har jag insett att det faktiskt är väldigt många som tjänar pengar på att sälja landskapsbilder. De är allsidiga och kan användas till en hel del. Såväl turistbyråer som vissa organisationer är sådana som kan ha nytta av bilderna. Ett landskapsfoto som tas ur ett lite mer annorlunda perspektiv med kan inbringa lite större summor än vad ett mer traditionell landskapsfoto gör.

Tips på fina landskap

I Sverige finns det en hel del fina landskap att fotografera. I Skåne finns fina öppna landskap med åkrar och ängar. Vid östersjön finns den fina skärgården, i Stockholm och andra storstäder finns en fin skyline och i de norra delarna av landet finns vackra skogar.