Fotografering är konst

Många tror att det är så lätt att fotografera men riktigt så är inte fallet. Visst, alla kan rikta en kamera mot något och ta en bild men ett bra fotografi innehåller så mycket mer. Det en kund efterfrågar när denne vill köpa bilder är inte bara en medelmåttig bild. Bilden ska stå ut och vara något utöver det vanliga.

Hur kan fotografering vara en konst?

Eftersom att det krävs en hel del för att ta en bra bild är fotografering en lika stor konst som att måla en tavla. Man kan nästan säga att en fotograf målar med kameran på samma sätt som en konstnär använder sig av sin pensel.

Att ta en bra bild

Hur man tar en bra bild kan variera beroende på vad man ska fotografera, hur omgivningen ser ut med mera. När man ska ta en bra bild gäller det dock att man ser till att ta till exempel hänsyn till bland annat ljussättning, skuggor och perspektiv.

Fånga ögonblicket

När det gäller vissa situationer kan man inte be personer ställa upp sig för att saker och ting ska visa sig från sin bästa sida. Ibland är det helt enkelt så att man som fotograf måste fånga ögonblicket. Det är just då man måste se till att kunna sin kamera och man måste också ha den redo. En kamera som ligger hemma eller inte har batterier eller som man måste slösa 20 minuter på att ställa in kommer inte att göra någon nytta. Ibland är en riktigt bra ögonblicksbild bättre än en bild där personer är stela och inte ser ut att trivas. När det gäller bröllop med mera kan det också vara så att en ögonblicksbild är bättre än ingen bild alls. Det kan till och med vara just sådana bilder som ger brudparet mest glädje att titta på.