Rödgrön röra med dinkel.

Skulle ju laga lite mat igår och hade absolut inte lust att åka och handla så det fick bli lite inprovisation med vad kyl, frys och skafferi kunde erbjuda och vad passade väll bättre en valdag än en röd-grön röra…

Jans rödgröna kycklingröra:

  • Kycklingfilé från frysen
  • Krossade tomater från skafferiet
  • Dinkel från skafferiet
  • Basilika från köksfönstret
  • Lök från kylen
  • Broccoli och amerikanskgrönsaksblandning från frysen
  • Lite överbliven fetaost från kylen
  • Salt och peppar
  • Råsocker från skafferiet

Tina kycklingfilé och skiva.
Hacka lök och vitlök, fräs mjukt i olja och tillsätt krossade tomater och lite socker.
Låt koka ihop en stund.

Bryn kycklingen och rör ner i tomatsåsen och ta i lite färsk hackad basilika och låt koka samtidigt som du kokar dinkel.
Värm de frysta grönsakerna.
Servera och smula lite fetaost över.

Detta blev helt ok och massor med mat och lite kalorier. Näringsvärdet hade väll blivit bättre om man haft en massa färska grönsaker istället för de frysta men vad gör man…

Edit: Den funkade lika bra i dagens lunchlåda oxå, satt perfekt efter ett träningspass med Mattias.

Hade aldrig lagat dinkel innan, så det var en ny erfarenhet för mig men blev väldigt gott. En annan gång skall jag nog testa att tillaga detta recept från Aglio e olios blogg. Har ni inte kollat in denna blogg tidigare så gör det!! Ilva tar underbara bilder…

[tags]Recept, Mat, Aglio e olio, Dinkel [/tags]

This entry was posted in Dagliga livet, Mat, Recept. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *