Dagen efter

valet, har inte gett mig någon baksmälla utan snarast framtidstro….

Söndagen användes till att rösta, dammsuga, klippa gräs och laga mat och Krisse fixade till bröllopsrese albumen så nu finns det några underbara album att bläddra igenom ifall ni kommer på besök.

Idag tänkte jag skicka med ett förrättsrecept skapat av Henrik Håkansson ( Årets kock 1997)

Löjromskrustader med gurksalsa:
(8 stycken)

  • 0,5 gurka
  • 2 salladslökar
  • 2 tsk citronjuice
  • salt och peppar
  • 8 krustader (finns att köpa färdiga)
  • 4 msk créme fraiche
  • 8 msk löjrom

Krustadsmet: (jag brukar fuska och köpa färdiga)

  • 80 g äggvita
  • 65 g mjöl
  • 1,75 dl mjölk
  • 1 msk smält smör

Skala och tärna gurkan fint och strimla salladslöken. Blanda med citronjuice, salt och peppar.
Servera gurksalsan i krustaderna med créme fraiche och löjrom.
Vill man göra krustaderna själv, gör så här:
Vispa ihop mjölk, äggvita, smält smör och sikta i mjölet. Smeten måste vara slät.
Krustaden skall friteras i 160 grader. Använd matolja eller fritösolja. Använd ett krustadjärn som du värmer i oljan. Doppa järnet i smeten och fritera sedan krustaden genom att doppa järnet i oljan till krustaden blir gyllenbrun. Lossa försiktigt.

Är ju måndag idag oxå och invägning för min del. Vågen visade en minskning på ett helt hekto…. Kanske inte den största minskning jag gjort men ändå en minskning.

[tags]Recept, Mat, Årets kock, Henrik Håkansson, vikt[/tags]

This entry was posted in Dagliga livet, Recept, Viktklubben. Bookmark the permalink.

One Response to Dagen efter

  1. Chris E says:

    Tack för receptet på krustader. Har efter många om och men fått tag på ett krustadjärn från Uppsala. Min svärmor gjorde dessa och dom var jättegoda – så gör ett försök vid tillfälle..
    En god jul från Norrland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *