Att vara en artist

Det där med att vara en artist har jag alltid tyckt verkar så jobbigt. Man blir igenkänd överallt, man ska stå på scen och allt möjligt. Nej, tacka vet jag livet som fotograf.

Följa en artist

För en tid sedan fick jag som fotograf följa en artist under en dag för ett reportage i lokaltidningen. Bara att följa med som fotograf tyckte jag var jobbigt. Telefonen ringde hela tiden, de sociala medierna pockade på uppmärksamhet och inte ens hemma fick artisten vara riktigt i fred. Jag kan tycka att det är lite jobbigt att fotografera större evenemang eftersom jag då måste slåss med andra fotografer och ofta hör flera personer av sig under de kommande dagarna och beskriver hur fina mina bilder är.

Att gå på stan

När jag följde med artisten var det hela tiden människor som ville stoppa henne och ta kort, få autografer med mera och då rör det sig om en mindre lokal artist. Så skulle jag inte orka leva. Jag vill i alla fall kunna gå och handla min mjölk eller vad det nu är utan att alla andra ska vara intresserade av vad jag köper. Ibland vill man helt enkelt inte att andra ska lägga sig i privatlivet men som artist verkar det vara väldigt svårt att få vara ifred.

Känd som fotograf

Det finns väldigt många kända fotografer och visst skulle det vara roligt att arbeta i samma liga men jag gillar inte riktigt det där med att bli känd. Jag vill kunna tjäna lite extra på det jag tycker är roligt. Jag har fått en känsla av att saker och ting kanske inte blir helt lika roliga när man är känd och liksom måste fortsätta med det man gör bara för att man ska fortsätta vara känd och berömd. Det gäller nog fotografering också.